Search This Blog

Saturday, January 16, 2010

Perihal perut buncit amat menggusarkan hati gua...

Sebelum pergi kerja tadi, gua hantar Mira pergi sekolah. Ada kelas komputer katanya. Gua dulu umur 13 tahun baru belajar cara pegang mouse. Kalau menaip memang tak sempat nak pandang monitor. Jari pun guna dua.

Sepanjang perjalanan, gua diam, Mira pun diam. Gua tengok dahi dia punya berkerut dah ada gaya Mahathir sikit-sikit. Gua biarkan aja. Kecik-kecik pun dah pandai nak berkerut dahi. Budak-budak zaman sekarang memang susah gua nak paham.

"Bobo, kita tak sukalah pergi kelas ni" Mira bersuara sambil pandang gua.

"Apahal?" gua balas sambil sebelah tangan reply SMS.

"Cikgu Azimah tu garang sangat. Salah sikit pun nak marah-marah" jawap Mira.

"Sapa suruh buat salah" gua balas sambil lewa. Gua malas nak layan sangat. Dia ingat gua nak simpati dia kene marah agaknya.

"Sejak perut dia buncit, asik nak marah je....." beritahu Mira lagi.

"Buncit?" gua kehairanan.

"Aah... buncit macam Bobo!" Mira balas sambil tepuk perut gua.
.

.

.

.

Celaka! Kalau Mira ni anak angkat dari Somalia memang gua kasi backhand juga dalam kereta tadi. Gua tau la sejak akhir-akhir ni badan gua dah naik...

p/s: Cikgu Azimah tu anak cikgu gua dulu. Sekarang tengah mengandung 3 bulan. Mak dia dulu masa mengandungkan adik dia pun memang garang tak patut. Gua syak keturunan dia memang jenis baran time mengandung....

3 comments:

one_munawwarah said...

huhu...bijaknyerrrr mira.
stay ngn ko ke die skang ni??

cikgu bila mengandung memang garang. nurse gigi ape tah lagi. nightmare.

Bobo Brazil said...

nurse gigi tak mengandung memang pemarah tak patut... hahaha

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

keh keh