Search This Blog

Wednesday, January 13, 2010

Jangan harap gua nak trade-in buah hati dengan Ipod Nano!

Tadi gua pergi bank cucuk duit. Gua tarik buah hati ikut sekali. Kalau kene rompak ke, kene ngorat ke, boleh gua buat dia jadi perisai. Nak harap ke pak guard memang gua kurang konfiden. Ah, bawak perut pun dah mula mengah. Ape cerita?!

Sambil-sambil cucuk, gua main SMS. Entah macam mana keluar pop up mesej dekat monitor.

"Baki anda tidak mencukupi"

Gua terpinga-pinga. Buah hati tengok sambil berkerut. Gua cucuk sekali lagi. Celaka. Dalam poket ada 6 ringgit. Cukup-cukup buat makan nasi ayam, air sirap. Secret Recipes setahu gua tak buat menu tu lagi.

"Baki anda tidak mencukupi"

Gua mula buat gaya nak terajang mesin. Cepat-cepat buah hati kawal keadaan. Dia suruh cuba sekali lagi. Gua jolok kad guna tangan kanan pula. Tekan apa-apa yang patut. Tiba-tiba, buah hati menepuk lembut bahu gua...

"Yang, baki you kan ada ratus je. Cucuk sampai kiamat pun, tak keluarnye dua ribu tu...." kata buah hati sambil menjeling manja ke arah gua.


p/s: Gua agak kalau mesin tu boleh bercakap, sedap juga gua kene carut dekat situ...

3 comments:

F A R Y N said...

kah kah kah..aku gelak2 je ni

eL said...

Satu. Pening ke apa ni, tajuk tak ada kena mengena dengan cite.

Kedua. Aok nak kuarkan RM200 ye...hiksss~~

Bobo Brazil said...

-faryn-
gelak la, gelak...

-eL-
sama la tajuk...