Search This Blog

Monday, November 9, 2009

Kerja baru, azam baru, kad bank baru.......

Hari first gua dekat tempat kerja baru, gua dah menguap berkoyan-koyan. Nak turun production line gua malas. Lagipun diorang tak supply gua dengan floor map lagi. Kalau sesat tak ke malu? Macam-macam procedure gua kene baca. Gua ingat gua dah nak tobat main lompat-lompat kerja. Letih tak patut isi borang.

Gua harap ini kerja gua yang paling lama. Sumpah cakap gua dah penat nak cari kawan baru. Belum lagi kira nak kene buka akaun bank baru. Dalam dompet dah ada dekat 5 biji kad bank. Tapi takde satu akaun pun yang ada baki lebih lima ribu. Ini dah nak kene buka akaun Bank Islam pula. Ah, celah mana pula gua nak cari Bank Islam kalau pergi KLCC.

Sedap juga hari-hari pergi kerja pakai sport shoes.

p/s: Sape-sape nak wiper, sun visor, hon, gear, plastik tepi pintu untuk model kereta nasional kasi roger. Gua jual harga black market. Hahahahaha

7 comments:

Amir Ariff said...

lu keje apa bro?

Prodigy said...

ada gaya kita macam boleh jadi business partner je..haha

terrarosa said...

5 kad bank, kalu setiap satu berbaki 4821 ringgit fuyoooooo... banyak juga pitih aok .

yum...yum...

F A R Y N said...

ehem ehem ehem...
dah takleh ym kat opis baru ke?
sape nak layan aku bergosip ptg2 weih?

Bobo Brazil said...

-amir-
gua keje lompat-lompat. haha

-prodigy-
lu tunggu... gua tgh study mcm mne nak seludup keluar.

-terra-
aok kene letak titik antara 4 dengan 8. tu le baki sebenar

-faryn-
pc pun baru order. hahaha

NuRuL AiNA said...

hagham tul ko.. baru aku tau ko la bobo brazill..sungguh tak kuduga kawan aku sendiri huish..

btw amacam keje baru??

Bobo Brazil said...

-aina-
kah kah kah kah