Search This Blog

Friday, October 30, 2009

Tahun 2022 baru gua pikir balik

Kereta pakcik gua, umur dah cecah 30 tahun. Sama baya dengan anak sulong dia. Gua naik hari raya itu hari, kaki rasa sejuk je. Dia punya lantai berlubang, muat-muat kaki kanan gua. Kira kalau brek tak makan, boleh jugak try tahan guna kaki. Tapi, pakcik gua takde hal. Setakat pergi pekan sari apalah sangat. Cuma gua risau tahun depan nak renew road tax sempat barai dulu kereta tu dekat Jerantut.
 
Kereta gua lambat lagi nak cecah 15 tahun. Silap-silap, tak jejak umur 6 tahun dasar tu kerajaan tarik balik. Tak larat nak dengar komplen golongan Marhean. Takpun takut hilang undi. Belum lagi soal nak handle kes rasuah brader-brader PUSPAKOM sama runner. Ala, benda politik. Pusing-pusing situ jugak. Ape ade hal?!

3 comments:

Anonymous said...

Sebenarnya, kerajaan saja nak tekan. Saje suruh rakyat kasi up industri automotif. Paling-paling Proton. Itu pasal nak renew road tax kene inspection bagai. Belum lagi soal insurance.

Yang tanggung beban sape? Rakyat!.

Yang pakai kereta lama ni kebanyakkannya mereka yang berpendapatan rendah. Ada juga yang malas nak tambah hutang. Pakai selagi boleh.

Ekonomi bukannya memberangsangkan sangat.

Aduhaiii...

Bobo Brazil said...

rilek bai.. haha

WSR8086 said...

Mak ai!! berani nye..
Opss... no comment....