Search This Blog

Wednesday, August 26, 2009

Macam mana nak handle budak gedik ngorat brader murtabak waktu korang tunggu turn dapat murtabak dalam masa 5 minit lagi nak berbuka?

Jawapan : Tempeleng laju-laju budak tu sampai tersungkur, bungkus sendiri murtabak, letak RM2.50 atas meja, nampak budak tu terhegeh-hegeh nak bangun, bagi front kick sedas dekat perut ending dengan kuali panas hentak atas tulang pinggul dia.

Ye, memang sepanjang hari ni gua panas hati!

11 comments:

Hashim Zabidi said...

Bila kuali panas jatuh, budak itu tersungkur, api menyambar kemah lalu terbakar. Satu pasar ramadhan kecoh. Bomba pun sampai, polis pun sampai. Rusuhan berlaku satu pasar. Datuk najib datang dengan bendera Malaysia, ha ha ha...

one_munawwarah said...

beristighfar, buat2 muka suci lalu mula berkata, "bismillahirrahmanirrahim..assalamualaikum dik, bulan puasa ni, jgn suka sngt nk buat maksiat, kurang pahala puasa tu" ambik je murtabak mana yang ada, letak rm2.50 atas meja. "assalamualaikum", pastu blah, tangan buat2 kira tasbih.

tobat dak tu tak buat dah pastu.

Bobo Brazil said...

-pakcik-
saya tambah sikit ye, "rosmah mengekor di belakang dengan menjinjing plastik aiskrim magnolia" haha. ISA..

-one-
peh, itu gaya tabligh. bagus... bagus...

F A R Y N said...

jentik je telinga...sopan sket

aida cy said...

yang ko p bazar lima minit nak buke knape?
p la wai2 skit

Emblem of Purity said...

patut la panas...sebab budak tu ngorat brader murtabak...bukan bobo brazil hahaha!!!

yg awok tu, lagi 5 minit nak buka masih kat pasar ramadan lagi ke?

Bobo Brazil said...

-FARYN-
mane bleh sentuh telinga orang suke2 hati... huhuhu

-aida + emblem-
keh ingat last minit leh dpt diskaun

terrarosa said...

tanpa disedari oleh Bobo Brazil, dari tingkap rumah yang berdekatan,
ada mata sedang memerhati gelagatnya dan mungkin ada hati sudah keciwa ...
.
.
.

mata dan hati anak Pak Imam baru balik Mesir.

hahahaaa amacam ?

Bobo Brazil said...

-terra-
keh konpiden time tu anak pak imam tengah senduk nasi bapak dia...

asyiqin said...


-aida + emblem-
keh ingat last minit leh dpt diskaun


huhu..ni serius mmg pernah terjadi...dpt diskaun...tp mlang untk zamn skang xdenye...dolu2 adele...

Bobo Brazil said...

patutnya diorang byk2 bersedekah