Search This Blog

Monday, August 24, 2009

Oh mama, saya mahu kawin...

Abis semayang tadi gua pekena lepak dekat tangga surau sementara tunggu mak gua yang bersiap pesen kura-kura. Tak macam gua. Abis salam je terus hilang. Sampai boleh menimbulkan syak orang sebelah. Sambil-sambil tu gua ushar budak-budak main teng-teng. Takde kerja sekolah ke diorang ni? Cikgu-cikgu sila amik perhatian!

Tiba-tiba gua terasa satu aura yang kuat. Aura yang menusuk tepat ke jantung lantas menghasilkan satu degupan yang kencang yang melahirkan sebuah perasaan berdebar-debar. Separa automatik gua menoleh ke kanan dan....

"Bling! Bling! Bling!"

Ye...sidang pembaca sekalian. Anak pak imam yang ditunggu-tunggu sudah muncul sambil memimpin tangan mak dia. Itu jam tak semena-mena gua jadi kucar-kacir. Berdiri salah. Duduk salah. Mencangkung lagilah tak kena. Gua terus berdiri buat-buat pandang tanah.

"Tunggu mak ye...Kirim salam dekat dia ye..." isteri Pak Imam, merangkap calon mak mertua nombor 1 gua menyapa.

"Aah, InsyaAllah.." gua menjawab dengan suara yang paling merdu dan senyuman semanis madu. Dalam masa yang sama gua mencurik pandang muka anaknya. Peh, bersih wa cakap lu!!! Paling mantap sekali, si dia turut memberikan senyuman semanis kurma dekat gua. Entah kenapa gua terasa berada diawang-awangan.

Hala balik ke kereta, entah kenapa gua rasa nak pimpin tangan mak gua jugak. Ahaiii!!!!!!

12 comments:

one_munawwarah said...

ape lagi, boleh mule ah program amik hati pak imam.. anak dah bg hint positive dah tu...

F A R Y N said...

jgn lupa snap da pic eh...keh keh keh

Bobo Brazil said...

-one-
tunggu aku habis khatam fardhu ain dulu. haha

-FARYN-
akan diusahakan!

asyiqin said...

hoho....gilerrr ahhh...


Matta – Playboy (Jatuh Cinta Lagi)

pertamaku melihatmu bergetar rasa hatiku
berdebar-debar jantungku mungkin ku suka padamu
ketika ku melihatnya berdetak-detak di dada
mungkin itu suatu pertanda bahwa ku suka padanya

dia atau dia, ku pilih yang mana
aku pusing untuk memilihnya

reff:
jatuh cinta lagi
lagi-lagi ku jatuh cinta
aku jatuh cinta kepada setiap wanita
jatuh cinta lagi
lagi-lagi ku jatuh cinta
harus bagaimana ku ingin memikirkannya

layaknya seorang pria ku coba untuk setia
mencintai satu wanita tetapi aku tak bisa

dia atau dia, yang harus ku cinta
aku pusing untuk memilihnya

repeat reff

dia atau dia, ku pilih yang mana
aku pusing untuk memilihnya

repeat reff

Bobo Brazil said...

dengan anak pak imam lagu nur kasih in-team la woiiii

asyiqin said...

HOHO...xpe la...janji rock!!...yea! yea!

anta gambar dia ek kt aku..nk tgk..

hmm xsabar rasanye...

mesti ensem...

kim slm kt anak imam tu...kirim salam cinta...hahhaha!!

one_munawwarah said...

buat ala2 citer wayang la weh... mintak anak pak imam tolong tunjuk ajar..kalo brani leh mintak pak imam terus tlg tunjuk ajar..mwahahahah...

Emblem of Purity said...

Wohhh...bukan ke dulu penah ada entry awok alergik dgn awek alim sebab awok rock ngeh! ngeh! ngeh! errr...anak pak imam tu kira alim la kan....

aida cy said...

tak pe bobo,
pimpin tangan mak sekarang,
sok2 pimpin tangan tangan anak tok imam!
ops,tangan bini pulak..
hehe

aida cy said...

aku penah crush kat satu mamat hanya kerana dia pakai kain pelikat and baju pagoda cool di halaman rumah..
jarang jumpe tu...

alhena said...

errm..bukan semua anak pak imam alim..hehe

tuan tanah said...

aaahaaiiii..