Search This Blog

Tuesday, January 26, 2010

Perihal mintak MC boleh buat gua high pressure!

Balik kerja semalam, gua dengan gaya cemas terus ke klinik. Gila babi! Kepala dia punya berdenyut memang lain macam. Hidung pulak kejap-kejap datang haid. Sepanjang pemanduan, gua dah tak pikir lain. MC! MC! MC!

Sampai je di klinik, gua disambut senyuman masam akak kaunter. Kalau gua tak pikir MC, memang gua carut juga akak tu. Langsung takde budi bahasa nak layan pesakit kritikal macam gua. Mujur bapak gua takde share dalam klinik tu. Kalau tak itu jam juga gua kasi terminate.

Turn gua jumpe doktor pun sampai...

"Ada amik apa-apa ubat tahan sakit tak?"

"Takde"

"Smoking"

"Tak"

"Alkohol"

"Tak"

"Kerja macam mana?"

"Teruk jugak"

Kepala gua semakin berdenyut. Gua tengok doktor tak habis-habis conteng kertas.

"Sejak bila sakit ni?"

"Malam semalam"

"Jadual tidur macam mana?"
.

.

.

.

Gua syak doktor ni dulu memang jenis hapal buku teks nak kasi pas sijil kedoktoran. Ada dekat 20 soalan juga gua jawab secara sabar sebelum dia start amik blood pressure. Cilanat tak patut! Kalau gua tahu perangai macam ni, baik makan penadol aje....

4 comments:

one_munawwarah said...

isk...terasa plak aku, sebab cikgu kat skolah mmg ajar suh tanye camtu.. huhu

terrarosa said...

kalu makan penadol kat rumah , bleh dapat MC ke ?

keh keh keh....

Bobo Brazil said...

-one-
ha, besok dah jadi doktor klinik swasta ko tanya sakit ape je. Lepas tu taruh MC dalam sehari dua. Ingat tu...

-terra-
alah, opis gua sekarang tunjuk resit beli penadol pun diorang terima. Kerja stress tak patut! hahaha

fndrocka said...

doktor tu nak uji ketahanan kau