Search This Blog

Tuesday, October 13, 2009

Soal nyawa memang gua tolak tepi!

Malam semalam gua gerak ke open house rumah member kat Shah Alam. Member gua ni pun satu hal jugak. Mana mazhab entah dia ikut buat open house Isnin malam. Mujur makanan dia boleh tahan layan jugak walaupun gua makan bersila atas lantai. Gaji dah beribu entah bila nak beli set sofa baru gamaknya.
 
Settle urusan makan, borak-borak lebih kurang, gua mintak izin nak balik. Kalau gua lepak situ lama-lama, silap-silap kene basuh pinggan mangkuk pulak. Masa nak gerak balik baru gua perasan lagi setengah jam nak pukul 10. Itu jam perasaan gua terus jadi kucar-kacir. Gua mula diserang penyakit cemas.
 
Masuk je kereta, gua terus memecut macam jalan tu gua sorang yang bayar road tax. Mana boleh drift gua drift. Mana boleh pekena drag, gua drag. Agak-agak boleh buat 4WD, gua hentam semborono je. Sampaikan 'wheelie' pun gua layan gak semalam. Soal nyawa memang gua dah tolak tepi.
 
Ngam-ngam pukul 10 gua sampai rumah. Dengan larian bersepah gua terus masuk rumah terus ke bukak TV. Secara auto gua tersenyum senget.
 
Sedar tak sedar mulut gua ikut nyanyi lagu intro Awan Dania. Ape gile gua nak 'miss' tengok Awan Dania. Ape gua nak berforum besok?

6 comments:

semut sesat said...

memang besh awan dania smlm...gue layan rumah org...kol 11 lintang pukang lari blk rumah..

Bobo Brazil said...

-semut-
peh, ramai gak minat awan dania ni ye.. haha

asyiqin said...

huhu..aku br nk tgk gak citer tu...

mcm menarik gak...mak aku xsuke tp aku nk tgk jugak!!

Bobo Brazil said...

-asyiqin-
mak ko tak suke sbb takut nanti ko tibe-tibe nak jadi pramugari kot???

asyiqin said...

xmungkin..BMI aku xbrp nk molek...

xde hati aku nk jd pramugari...

CikHidayah said...

Aku dh order sofa laa wehh....tp tak smpi2...leceh tol..nnti aku order set jati laa plak..kasi semput tokey..mau angkut sampi tingkat 4