Search This Blog

Sunday, October 4, 2009

Peristiwa hitam di kedai gunting

Petang semalam, gua mencemar duli ke kedai gunting rambut. Dah nak masuk setahun rambut ni tak dapat sentuhan gunting. Mak gua dah mula bising. Ikut hati, memang malas nak pergi. Mana boleh nak tinggal Castle Age. Ape gile nak buat macam tu? Najib pun kalau tengah handle urusan negara, nasi pun dia tak makan, tau!

Dipendekkan cerita, kedai yang gua selalu pergi tu tutup. Gua syak dia pergi open house. Maka, gua pun masuk satu salun ni. Ada dua orang makcik tengah set rambut. Ketibaan gua disambut oleh sorang amoi rambut perang. Gua terus amik pot paling belakang sekali. Sementara nak tunggu amoi tu ready gua angkat satu majalah Wanita untuk di baca. Heh, ade cerita Sharifah Aini.

"You nak buat rambut macam mana?" Amoi tu bertanya sambil main-main dengan rambut gua.

"Sharifah Aini."

Secara tak langsung gua terdengar ketawa kecil wanita tua. Cilakak! Gua memang jenis cepat khayal kalau dah orang usap-usap kepala.

psssttt: Baru gua tau Sharifah Aini tu janda si Ali Bakar. Heh, rockers tu....

10 comments:

aku said...

gua tengah bayangkan camane la wajah lu dgn rambut sharifah aini..
hehehe

FIRZA said...

tu yg kat sblah tu statement tbuka utk sape woi...?hakhakhakhak...rock gile lu.....

eL said...

kalau dah rambut tak berkalaripayat setahun....harus boleh jadi mcm rambut seripah eni. tak pun rambut david arumugam.

terra said...

hahahaaaa perangai kucing keluar juga akhir.

NORHANIDA YAHYA said...

hahah....
dah set rambut baek punya ala2 syarifah aini, ko g wat plastic srgery....
kasi tebal itu bibirrr...hahah

Bobo Brazil said...

-aku-
lu jangan bayang lebih2 bai..

-firza-
yang pasti bukan anak pak imam la.. hahaha

-eL-
walaupun keh tak potong, keh syampu hari-hari. hahaha

-terra-
heh, hahaha

-nida-
tengah praktis dapat pitching sore beliau. hahaha

one_munawwarah said...

nk salin la ayat lu kat sbelah tu.. bleh guna di kala kecemasan. aku meneka tu untuk awek yg lu berlaku jujur terlampau haritu. sian..

Bobo Brazil said...

-one-
aku pun kopipes gak tu. awek yg tu buat ape weih... x balik modal! hahaha

alhena said...

nampak sangat kuat berangan :p

Bobo Brazil said...

-alhena-
itu khayal nmenye...haha