Search This Blog

Friday, July 17, 2009

kadang-kadang gua sendiri naik heran

::>> <(^o^)> <<::
siang malam,
dikelilingi teman,
tampak ceria,
hakikat duka,
tersembunyi jauh disudut hati,
yang sunyi ditemani sepi,
diri yang ingin disayangi dan dimanjai,
tapi pada siapa?
takut untuk mengulangi,
sejarah silam yang bahagia,
berakhir dengan perpisahan yang memeritkan,
oh Tuhan,
tunjukkan ku arah,
agar keyakinan diri untuk kembali berdiri,
tanpanya yang kini jauh disisi,
aku rindu suasana dulu.......


Sajak ni gua buat tahun 2005. Lebih spesifik lagi 19 November 2005. Entah apa gila gua time ni. Mesti masa gua karang ni, tingkap bilik terbukak luas. Bulan mengambang kat langit. Angin sepoi-sepoi bahasa. Gua pon tak ingat sangat.

Kebetulan masa gua tengah main google, entah macam mana gua boleh jumpe balik blog lama gua kat blogdrive. Masa tu gua kat kampus lagi. Cerita-cerita sume pasal rebel. Tak puas hati dengan PTPTN pon ade jugak. Tapi entah kenapa sajak tu terselit sekali. Rasa macam nak naik mesin masa doraemon, pergi lempang-lempang diri gua yang dulu.

3 comments:

Firol said...

Puitis sungguh lah lu....

Emblem of Purity said...

takyah heran...tu la namanya zaman muda belia.

Bobo Brazil said...

-firol-
gua rase tu bukan gua. orang lain tu...

-emblem of purity-
patut dulu daftar kelab rakan muda