Search This Blog

Wednesday, February 4, 2009

Impian labu-labi

Entah kenapa sekarang ni, aku gile siput babi nak ada motor. Mungkin sebab bile bawak motor rasa cool kot.... Lagipun, naik motor takyah bayar tol, jalan jem boleh nyelit-nyelit, minyak saving dari kete, bile nak basuh taklah rasa malas sangat sbb saiz nye kecik sket dari kete, parking takyah susah-susah, bile bawak dalam hujan pergh... rase cam Awie, and the best thing is... bile naik motor berdua boleh.....ehem. hehehehehe

Aku belajar bawak motor masa kat campus. Tuh pun member aku baik hati nak ajar aku. Nak harapkan en. Romi yang ajar, kene ceramah dulu. Pn. Juli plak akan jadi penceramah jemputan menerangkan statistik kemalangan yang tinggi disumbangkan oleh penunggang motosikal. Tapi, ape aku peduli! Hahahaha.

Masa kat campus dulu, aku bercita-cita nak ada motor Honda C70. walaupun nampak camtuh, tapi cool..... nak pulak pakai helmet yang 1/2 tuh. Lagi cool..... Memang takda sapa sudi naik motor ngan aku. Aku tak kisah....



Tapi, sekarang aku target, lagi 2 taun, aku nak ada motor ni...



2 taun nak ada motor ni??? Memang la... Nak kumpul duit, nak amik lesen, nak plan ayat baik punya nak yakinkan en. Romi and pn. Juli. pergh....

Nak kumpul duit...
Nak kumpul duit...
Nak kumpul duit...
Nak kumpul duit...
Nak kumpul duit...
Nak kumpul duit...
Nak kumpul duit...
Nak kumpul duit...

2 comments:

otomen said...

gile moto tu yang ko endakkan...

ayat mmg xbleh blah la...naik moto dlm ujan konon...mcm awie...aku ni...naik moto dlm ujan demam tau x...xde dh awie2nye...dh jd mcm zombie adalah...huahua

Bobo Brazil said...

itu ko... aku feel sket... HAHAHAHA. ko memang xde sistem imune yang tinggi sebab takut makan toge